Malzemeler:
1 bardak bulgur
300 gr. taze asma yaprağı
1 bardak su
5 diş sarımsak
3 ortaboy soğan
Tuz, karabiber, Kırmızıbiber
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 bardak zeytinyağı
1 su bardağı su
Hazırlanışı:
Soyulmuş sarımsaklar, soğanlar ve taze asma yaprakları mümkün olduğunca ince kıyılır ve bulgurla karıştırılır. Biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve zeytinyağı ilave edilir. Bu karışım tencereye konur 1 bardak da su eklenir, hafif ateşte bulgur suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir.
Bulgurun cinsine göre pişme süresi değişebilir.
Afiyet olsun :)
6/03/2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Bu pilav mevsiminde doğada bulunabilen yenilebilir otlarla da pişirilir.
ReplyDeleteOt bulunamadığı zaman ıspanakla, hatta pancarla da pişirilebilir. :)