6/03/2009

Asma Yapraklı Bulgur Pilavı (Yaprak Buğlaması)

Malzemeler:

1 bardak bulgur
300 gr. taze asma yaprağı
1 bardak su
5 diş sarımsak
3 ortaboy soğan
Tuz, karabiber, Kırmızıbiber
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 bardak zeytinyağı
1 su bardağı su

Hazırlanışı:

Soyulmuş sarımsaklar, soğanlar ve taze asma yaprakları mümkün olduğunca ince kıyılır ve bulgurla karıştırılır. Biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve zeytinyağı ilave edilir. Bu karışım tencereye konur 1 bardak da su eklenir, hafif ateşte bulgur suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir.
Bulgurun cinsine göre pişme süresi değişebilir.

Afiyet olsun :)

1 comment:

  1. Bu pilav mevsiminde doğada bulunabilen yenilebilir otlarla da pişirilir.
    Ot bulunamadığı zaman ıspanakla, hatta pancarla da pişirilebilir. :)

    ReplyDelete