6/03/2009

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

Malzemeler:

500 gr. yeşil mercimek
500 gr. bulgur
1 ince-uzun dogranmış soğan
2 yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kırmızıbiber
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 lt. su

Hazırlanışı:

Y. mercimek bol suda 5-6 kez iyice yıkanır. Kaynamakta olan suya atılıp 15 dakika kaynatılır.
Salça ve tuz ilave edilip, 3-4 dakika karıştıra karıştıra pişirilir ve bulgur eklenir. Bulgur suyu çekene kadar kaynatılır, üzerine kirmizi biber ve ayrı bir tavada, zeytinyağında kızartılan soğan eklenir .
Turşu, ayran, salata ile servis yapılır.

Afiyet olsun :)

No comments:

Post a Comment